Publiken väntade förgäves på att matchen skulle återupptas. Foto: Pressens Bild

Regn stoppade Johansson i Wimbledon

Först klockan 13 idag kommer semifinalen mellan linköpingsspelaren Thomas Johansson och amerikanen Andy Roddick i Wimbledon att avgöras. Ett ihållande regn gjorde att matchen, som inleddes igår kväll, fick avbrytas.

Igår kväll skulle Thomas Johansson från Linköping spela en av sitt livs absolut viktigaste matcher. Johansson är den förste svensk på 12 år som gått vidare till semifinal i Wimbledon, men matchen mot amerikanen Andy Roddick fick ett snöpligt slut.

Efter bara 33 minuters spel fick spelarna lämna Wimbledons centrecourt på grund av det engelska vädret. Ett ihållande regn satte stopp för spelet.

Efter flera timmars väntan beslutade arrangörerna slutligen att matchen skulle skjutas upp till idag. Förutom att det fortfarande regnade hade det då blivit för mörkt för att spela.   

När matchen avbröts stod det 6-5 till Roddick och när spelet återupptas idag är det Thomas Johansson som ska serva.

Den som vinner matchen får möta världsettan Roger Federer från Schweiz. Han besegrade igår Lleyton Hewitt från Australien i den andra semifinalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista