Östergötland

Utbildning i att motverka hedersförtryck

0:44 min

Idag anordnar Länsstyrelsen i Östergötland en utbildningsdag och temat är att motverka hedersrelaterat våld och förtryck. Maha Eichoue, regional utvecklingsledare på Länsstyrelsen Östergötland är med i studion.

Dagen riktar sig till skolpersonal och för dom som jobbar med skolhälsa, om hur man kan arbeta förebyggande och ämnesintegrerat för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck i grundskolan.

Utgångspunkten är att nå nyanlända barn och unga i skolan med tidiga insatser och med utgångspunkt i Barnkonventionen, för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck och främja jämställdhet.

– Det här problemet finns och det behöver vi jobba med. Utifrån respekt mot våra nyanlända. Stärka dem genom att att de får reda på vad som gäller i Sverige. Men också genom att ge dem möjlighet att ta upp de här problemen och tala om dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista