#Östgötahitten

Östgötahitten vecka 36 - Emilia Falk

3:04 min

Emilia Falk med "Stora Torget" blir veckans låt i #Östgötahitten. Hon har bott i Linköping och det är Stora torget där hon sjunger om i en låt som, enligt henne själv, har en vi mot världen känsla.

Emilia Falk föddes i Katrineholm i november 1994. Hon älskade musik från första början och fick upp ögonen för bandet "freestyle" i tidig ålder. Sedan dess har hon flyttat runt lite till bland annat till Boxholm, Linköping, Oslo och nu till sist Vagnhärad. Trots många flyttar har musiken alltid legat henne varmt om hjärtat och hon har sjungit på skolavslutningar, luciatåg i Tyskland och bröllop, trots det var det inte förrän i höstas som hon såg en studio för första gången.

Sedan dess har det varit fullt upp och hon säger själv att det är helt otroligt att två låtar släppts och äntligen kan höras av andra. Sammanlagt har tre singlar spelats in, veckans Östgötahitt är den första. "Stora Torget" har en vi mot världen känsla och man kan nästan se framför sig hur man står på torget med sina vänner.

- För mig betyder låten otroligt mycket då den öppnat en ny dörr in i musikens värld, nu satsar jag på att lansera den nysläppta singeln "Får jag låna din tröja" och ser fram emot att börja sjunga mer live, säger Emilia Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista