Alexander Öhgren. Foto: Marie-Louise Kristensson/Sveriges Radio
Alexander Öhgren. Foto: Marie-Louise Kristensson/Sveriges Radio
Paralympics

Alla Motalaspelare nu utslagna

I bordtennisen i Rio igår tog det stopp för Alexander Öhgren från Norrköping i åttondelsfinalen. Klubbkompisarna från Motala, Emil Andersson och Linus Karlsson vann sina åttondelsfinaler, men bägge förlorade sedan sina kvartsfinaler sent i natt, svensk tid.

Alexander Öhgren förlorade sin åttondelsfinal mot tysken Jan Gürtler med 0-3 i set.

I herrarnas klass 8 hade Emil Andersson och Linus Karlsson annars möjlighet att ordna en helsvensk semifinal, men det blev i stället platt fall i kvartsfinalspelet för båda.

Emil Andersson hade både greppet och setbollar i det första setet mot regerande mästaren från både Paralympics och VM, kinesen Shuai Zhao. I stället blev det knapp setförlust och sedan kunde inte Johansson resa sig. Zhao vann med 3-0 i set, 14-12, 11-7, 12-10.

Linus Karlsson gick upp till en 2-1-ledning i sin kvartsfinal mot Polens Piotr Grudzien, men kunde inte hålla ledningen. Grudzien avslutade starkt och vann till slut femsetaren med 12-10, 8-11, 8-11, 11-5, 11-5.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".