Sophia Jarl moderat oppositionsråd i Norrköping
Sophia Jarl moderat oppositionsråd i Norrköping Foto: Tahir Yousef
Norrköping

Moderater nöjda med borgeliga framgångar

Sophia Jarl: Det viktigaste är att vi håller vänsterpartiet borta
1:14 min

Oppositionspartiet Moderaterna i Norrköping är nöjda med resultatet av samarbetet mellan tre borgerliga partier och Socialdemokraterna.

Sedan valet 2014 styrs Norrköpings kommun av Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna. I början var Moderaterna kritiska till att de tre borgerliga partierna lämnade alliansen men nu är tongångarna helt annat. 

– Vi är väldigt positiva till att de har lyckats driva igenom några saker som var tidiga allianssamarbeten säger Sophia Jarl är moderat oppositionsråd i Norrköping.

2014 sågs Socialdemokraterna i Norrköping som de stora vinnarna när de lyckades spräcka den borgerliga alliansen och bildade ny majoritet med hjälp av Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna. Moderaterna som då var besvikna över det nya samarbetet vill nu snarare se fördelarna med det. 

 Det viktigaste är att vi håller borta vänsterpartiet

Och en sådan fördel är att gamla alliansförslag blir nu verklighet i det nya styret menar Sophia Jarl och nämner LOV lagen om valfrihetssystem som ett exempel.

Så istället för att utmåla Moderaterna och det gamla allianssamarbetet som förlorarna efter valet ser hon snarare vänsterblocket som de riktiga förlorarna.

– Det viktigaste är att vi håller borta vänsterpartiet och vänsterpolitiken och det har de tre partierna uppnått.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".