Almas Läte.
Almas Läte. Foto: Privat
#Östgötahitten

Östgötahitten vecka 37 - Almas Läte

Almas Läte - Om Stolthet
2:47 min

På lördag är det dags för Kulturnatten i Norrköping. Då ska Almas Läte stå på scenen, något de gjort flera år i rad nu. De spelar ofta covers men har nu också släppt egen musik, bland annat låten "Om Stolthet" som är #Östgötahitten den här veckan.

Almas Läte består av Anders Ahlmark på sologitarr och sång, Göran Andersson på bas, Fredrik Falkevall på trummor och Håkan Lindholm på sång och gitarr.

Det startade som ett ”kompisprojekt” mellan några gamla tonårspolare, uppvuxna med 60-70 tals blues, pop & rock. Bandet startade upp i Norrköping för drygt tio år sedan. Alla har de hållit på med musik i olika konstellationer eller för eget bruk tidigare.

- Målsättningen var att starta upp ett band för att ha kul och spela ute på krogen, klubbar och fester. Det innebär att vi från början försökte leta upp låtar som både vi själva och en kommande publik skulle gilla. Vi försöker att mixa repertoaren så att vi även får med en del modernare låtar, säger Håkan Lindholm som sjunger och spelar gitarr i bandet.

Anders och Håkan skriver en del musik så de blandar gärna upp covers med egna låtar. 2014 bestämde de sig för att gå in i studion och spela in några av de egna låtarna. Resultatet blev en EP som idag finns på Spotify.

Under åren har de hunnit med uppskattade spelningar på ett stort antal krogar, pubar, privata fester och då Kulturnätter. En kväll med Almas Läte innebär dans, röj och fest!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".