Polisbil under utryckning.
Arkivbild Foto: Vilhelm Stokstad/TT.
Linköping

Elev tog med kniv till skola

Polisen: "Hot har förekommit"
1:28 min

En elev är förd till sjukhus för kontroll efter ett större bråk på en skola i Linköping under förmiddagen. Totalt har fyra elever mellan 13 till 15 år varit inblandade i bråket. En av eleverna är misstänkt för brott mot knivlagen.

Det var under förmiddagen som polisen larmades till ett större bråk på en högstadieskola i Linköping. Flera elever i åldrarna 13 till 15 år var inblandade i bråket. En av dem hade med sig en kniv. Polisen har beslagtagit kniven som dock inte ska ha använts i samband med bråket.

– Det har förekommit hot och slag. En elev har också tagit med sig en kniv, säger Fredrik Kliman, presstalesman på polisen.

En elev är förd till sjukhus för kontroll efter bråket. Killen ska inte ha fått några allvarligare skador. Polisen rubricerar händelserna i samband med bråket som misshandel, olaga hot och brott mot knivlagen.

– Som tur var så är det ingen kniv som har använts idag. Det får vi vara glada för, säger Fredrik Kliman.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".