Närbild på innebandyboll i målet
Foto: Ted Stöffling/Sveriges Radio
Innebandy

Stortorsk mot regerande mästarna i hemmapremiären

"Skit i den här matchen och gå vidare"
2:34 min

Det märktes att det var tio placeringar som skiljde Linköping och Pixbo förra säsongen när Pixbo gästade Linköping och total mosade hemmalaget med 9-1.

Matchen såg också ut som resultatet påvisar. Det var bortalaget som dominerade spelet och hade nästan alla boll och nästintill alla lägen. Hemmalaget gav dock aldrig upp, de fortsatte springa och springa till slutsignalen för den tredje perioden ljöd.

– Vi har pratat lite om nu att skita i den här matchen och gå vidare. Det finns inte så mycket att säga, säger ett av säsongens nyförvärv Hanna Garman efter matchen.

Inte det roligaste resultatet i en hemmapremiär och dessutom hemmadebut för Garman och fyra andra av Linköpings nyförvärv för säsongen. Det fanns dock lite, men bara lite, positivt att ta med sig från matchen.

–Vi tyckte ändå att vi kämpade på bra och stundtals så såg det bra ut, men nu ska vi skita i det här och gå vidare, säger Garman.

Matchen var till stor del ändå vid liv fram till 16 minuter in i den första perioden då Pixbo inom loppet av 22 sekunder gjorde både 0-2 och 0-3. När sen också 0-4 kom i slutet av perioden kändes det som matchen var ut Linköpings händer med tanke på hur spelet hade sett ut. Sedan rasslade det iväg, men som tur var fick hemmalaget sista ordet när de gjorde 1-9 i den 14:e minuten i den tredje perioden. Om sista målet vinner hade gällt även i riktiga matchsammanhang hade det hjälpt men nu var det bara ett tröstmål tyvärr.

Laget ger inte upp för det här, det är långt kvar på säsongen och laget blickar framåt.

– Klart att det tar lite på självförtroendet att få två förluster i början, men samtidigt får vi en bra värdemätare att börja med och nu får vi ju enklare matcher. Så vi får bara försöka ta det positivt och köra på ändå, säger en hoppfull Garman.

Nästa match för hemmalaget är på bortaplan mot ett, antagligen, betydligt jämnare motstånd i form av Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".