Åklagaren yrkade på ett långt fängelsestraff

Igår kväll avslutades rättegången mot den 25-årige man som erkänt att han våldtagit en kvinna i Norrköping i mars förra året.
Men han anser att han inte kan ta på sig ansvaret för våldtäkten eftersom han uppger att han var drogpåverkad vid tillfället.

Mot den bakgrunden yrkar mannens försvarare på att han frikänns, medan åklagaren vill se ett längre fängelsestraff och att mannen utvisas.
Med en tom blick tittade den 25-årige mannen ner i golvet när åklagaren Mats Näkne sa att han inte trodde på att mannen skulle varit drogpåverkad.
Enligt åklagaren finns det inga bevis som tyder på det.
Mats Näkne framhävde istället trovärdigheten i den unga kvinnans berättelse som också styrks av bland annat ett dna-prov och att mannen faktiskt erkänt våldtäkten.
Åklagaren yrkar därför på 3 och ett halvt års fängelse och att mannen utvisas ur landet för all framtid samt att mannen ska betala ett skadestånd på 150 000 kronor till kvinnan.
Försvararen Ismo Salmi anser däremot att mannen ska frikännas. Han menar att det inte går att motbevisa att 25-åringen inte varit drogpåverkad och att han med droger i sig inte haft uppsåt till våldtäkten.
Om tingsrätten beslutar sig för att döma mannen till fängelse anser försvararen att han bör få en strafflindring eftersom polisen handskats omoraliskt med 25-åringens dna-prov.
Ett prov som han lämnade i samband med en mordutredning och där han också nu sitter häktad för mordet.
Då mannen lämnade provet lovade polisen att det inte skulle användas i några andra fall, men det gjorde man andå. Åklagaren håller inte med Ismo Salmi och menar att om det finns ett spår som upptäcks så måste det fullföljas.
Dom meddelas den 15 juli.
När det gäller mordet som mannen misstänks för har man efter förra veckans nya fynd i Motala Ström i Norrköping skickat enligt morgontidningar en kniv för analys till SKL.
Men åklagaren Mats Näkne vill inte kommentera fyndet närmare.
Åtal när det gäller mordet drar ut på tiden då förundersökningen inte är klar.