Oroliga svenskar uppmanas kontakta UD

Enligt de uppgifter som fanns vid 18-tiden på torsdagkvällen har minst 33 personer omkommit och flera hundra är skadade efter förmiddagens terrordåd i London.  På torsdagkvällen fanns det fortfarande inga uppgifter om skadade svenskar, men UD uppmanar nu anhöriga som är oroliga att höra av sig dit.   

-Vi koncentrerar oss på två saker just nu, dels att få tag på så mycket information som möjligt och dels att snabbt få reda på om några svenskar skadats. Några sådana indikationer har vi dock inte fått, säger Dan Svanell, vid svenska ambassaden i London. Bland annat ringer man runt till sjukhusen.

Mellan 40 000 och 50 000 svenskar bor och arbetar i London och under semestertider är siffran på svenskar som befinner sig där betydligt högre. Svenskar som har anhöriga i London och är oroliga, uppmanas att ta kontakt med UD:    

- Det är många som ringer just nu, men det är inga köer i växeln och det finns gott om personal för att ta emot samtal, säger Jan Nordlander på UD.

Polisen i London har har också öppnat en linje för förfrågningar om personer som saknas eller som man är orolig för.

Den svenska ambassaden uppmanar idag svenskar att avvakta med att resa till London.

uppdaterad version

Telefonnummer för anhöriga

De här numren kan du ringa om du har anhöriga i London och är orolig:

Londonpolisen : 00 44 208 358 01 01
UD:s konsulära enhet: 08-405 10 00 (regeringskansliets växel)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.