Världens barn i P4. Flickor på en skollektion i flyktinglägret Zaatari nära Mafraq i Jordanien.
1 av 2
Foto: Paul Jeffrey/ACT
Geten Ciao
2 av 2
Geten Ciao från Berg. Foto: Anna-Karin Lodin
Världens barn 2016

Slutspurt för insamlingen till Världens barn

Vår getkampanj igår blev en succé. Nu fortsätter vi att samla in pengar. Ring 099-520 37, samtalet kostar 50 kronor och 45 kronor går till insamlingen.

Skänk utan avgift i den digitala insamlingsbössan

Vår sändning igår från Bergs slussar blev en succé på många sätt. Vi fick en fantastisk respons på vår utmaning till P4 Sörmland om att samla in så många getter som möjligt. Igår kunde vi konstatera att ni hade bidragit till 130 getter, P4 Sörmland slutade på 55 getter. Tack alla ni lyssnare som ringde under onsdagen.

En get producerar mjölk och ost som ger näring till en hel familj i Kenya. Överskottet kan säljas och pengarna ger familjen möjlighet till ett bättre boende, skolgång till barnen, bättre hygien och möjlighet till sjukvård. Om geten vårdas på bästa sätt så blir det killingar som är både mat på bordet och en utökad getgård.

Det här är ett exempel på vad pengarna går till. Det finns totalt 16 projekt som kommer att få bidrag och stöd från kampanjen under flera år framåt.

Idag kör vi slutspurten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".