Polisbil. Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Norrköping

Två grupperingar i stort bråk i natt

Polisbefäl Anneli Johnsson Hammo: 30-50 personer involverade
0:49 min

30-50 personer i två grupperingar var under lördagsnatten inblandade i ett bråk vid Kulturkammaren. Tre personer har misshandlats och en person greps, men har nu släppts av åklagare.

Flera polispatruller skickas till platsen efter att vittnen larmat strax innan 23.00 på lördagskvällen.

– De här personerna skingrar sig så åt olika håll. Men man anträffar två målsägande, så det upprättas anmälan om misshandel. Någon person omhändertas också, säger Anneli Johnsson Hammo på polisen i Östergötland.

Efter midnatt var det fortfarande stökigt i Norrköping.

– Vi har ett antal polispatruller på plats i det här området och utvidgat då det uppstått bråk på olika platser.

Vad som är upprinnelsen till bråket är oklart, men det var en fest i Kulturkammaren, berättar stationsbefälet vid Norrköpingspolisen Gittan Gustafsson. 

– Det var två gäng som drabbade samman och två bröder hade blivit misshandlade. Senare fick vi även in en tredje anmälan om misshandel. Ingen behövde dock uppsöka sjukhus.

Enligt Gittan Gustafsson har den man som greps i natt efter bråket nu släppts av åklagare, men misstankarna om misshandel kvarstår. Det finns även ett signalement på en annan gärningsman, men där ha polisen hittills inte lyckats hitta någon misstänkt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".