Fröken Waldemar.
Fröken Waldemar. Foto: Alma Emanuelsson
#Östgötahitten

Östgötahitten vecka 42 - Fröken Waldemar

Fröken Waldemar - Boken
3:54 min

I #Östgötahitten denna vecka blir det melankoli på svenska. Bandet Fröken Waldemar vill att deras låt ska få oss att tänka till. Som namnet antyder har medlemmarna sina rötter i Valdemarsvik.

Fröken Waldemar bildades hösten 2016 då gruppen JONFRED och artisten Louice Ottosson slog sina kloka musikhuvuden ihop. Alla 3 medlemmarna i gruppen kommer ursprungligen från Valdemarsvik därav "Waldemar" i bandnamnet.

Grabbarna Alfred och Jonny bor fortfarande kvar i den lilla staden vid havet och producerar musik i sitt lilla hus medans Louice bor i Stockholm och livnär sig som artist på heltid där!

Sedan bandet bildades har de redan hunnit med några spelningar och bandets fjärde singel släpps inom väldigt kort! Musikgenrer som bandet rör sig i är jazz, funk och en touch av EDM och drivs av alla medlemmarnas kärlek till landsbygden. 

Låten "Boken" är en melankolisk låt på svenska som får en att tänka till, enligt bandet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".