Boxholm Stål.
1 av 2
Boxholm Stål. Foto: Västgöten (Wikimedia CC 3.0)
Hans Nycander, VD Steeltec.
2 av 2
Hans Nycander, VD Steeltec. Foto: Privat.
Boxholm

Förhandlingarna klara – så många jobb räddas i Boxholm

Jessica Ahlgren, Unionen: Det känns som en stor seger
1:35 min

Hälften av jobben på Steeltec i Boxholm kan räddas kvar. Det står klart efter att förhandlingarna mellan facket och företaget nu avslutats.

– Vi kan med glädje berätta att 22,5 tjänster blir kvar på det nya lagret vi ska få i Boxholm, säger Hans Nycander, vd på Steeltec.

I juni kom beskedet att produktionen på Steeltec ska flyttas till Düsseldorf i Tyskland. Företagets anläggning i Boxholm är kommunens tredje största arbetsgivare på orten och levererar stänger till bland annat fordonsindustrin.

Men nu ser det ut som att en stor del av de 65 som skulle förlora jobbet i stället får jobb på det nya centrallager för den skandinaviska marknaden som Steeltec ska öppna i Boxholm.

– Det är enormt skönt och glädjande, säger Hans Nycander.

Även fackföreningarna är lättade över beskedet.

– Det känns faktiskt som en stor seger här i kommunen. Efter chockbeskedet vi fick i juni så såg vi väldigt mörkt på det framtiden, säger Jessica Ahlgren, förhandlare på fackföreningen Unionen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".