pilotsonen
1 av 2
Anton Nessvi är en av bandmedlemmarna i Pilotsonen. Foto: Josefin Nilsson/Sveriges Radio
Pilotsonen.
2 av 2
Pilotsonen. Foto: Victor Bisgaard & Lina Steén
#Östgötahitten

Pilotsonen live!

Pilotsonen - Har du eld?
3:32 min

Kompisgänget Pilotsonen vill med vardagspoesi skildra livet som ung. Hör dem framföra deras aktuella singel och berätta om varför de brukar bli osams när de skapar musik ihop.

Pilotsonen bildades när ett gäng kompisar samlades mitt ute i skogen i stugan ”Nybygget” år 2013. Precis som stugans namn antyder ville de bygga upp något nytt och spännande. Efter en intensiv helg hade Pilotsonen och tre nya låtar bildats.

Bandet beskriver sina låtar som ärliga och vardagspoetiska skildringar av ett ungt liv på gator, klubbar och i tomma lägenheter. Paketerat i starka melodier och fyrstämmig körsång levererar bandet förstklassig pop med intensiva texter. De låtarna lade grunden för det sound vi sedan byggt vidare på.

I början av 2014 släppte Pilotsonen sin första singel, ”Fem miljoner hjärtslag” och den har sen dess spelats på P3 och på Spotify över 150 000 gånger. 2014 skrev bandet skivkontrakt och har sedan dess släppt flertalet singlar som gett bandet chansen att agera förband åt bland annat Love Antell och Laakso. Nu är bandet återigen aktuella med fyra singlar som släpps under 2016 och 2017. Nya singeln heter "Har du eld?" och är veckans Östgötahit.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".