Dolphins försvar bäddade för seger.
Dolphins försvar bäddade för seger. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Basket

Norrköping Dolphins segrade i hemmapremiären

Mikael Lindquist: Vi var mer aggressiva idag
3:39 min

Norrköping Dolphins ordnade säsongens första seger genom att under fredagskvällen hemmabesegra topptippade Luleå med 82-77.

I en jämn och oviss fredagsföreställning (38-38 i paus) lyckades hemmalaget dra ifrån och hålla ledningen ända in i den fjärde och sista perioden. Det var också då som Mikael Lindquist sprattlade till och levererade poäng i parti och minut. Det landade till slut i seger och därmed revansch för premiärnederlaget mot Södertälje i föregående vecka.

– Jag själv och hela laget var inte bra i Södertälje, vi kom ut med alldeles för dålig intensitet. I dag var vi mer aggressiva och det är så vi måste spela, sa Lindquist till P4 Östergötland efter matchen.

Dolphins har därmed avverkat ligaspelets två första matcher, mot två av de absoluta förhandsfavoriterna. Och faktum är att ett ytterligare sådant väntar i nästkommande omgång. Nästkommande fredag väntar nämligen bortamatch mot Borås.

I hemmalaget fick provspelaren Navid Niktash spela sina första matchminuter i Dolphins. Den närmaste framtiden får utvisa om det blir fler matcher i Norrköpingslaget för 25-åringen.

Poängen, Dolphins: Mikael Lindquist 20, Cole Darling 18, Johnell Smith 11, Joakim Kjellbom 10, Dejan Jeftic 10, Mikkel Plannthin 8, Tim Schüberg 2, Abdou Medjedoub 2, Edvin Stark.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".