Skolverket vill ha svar

Både föräldrar och elever har under våren riktat stark kritik mot elprogrammet och medieprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping.
Den kritik som förts fram i debatten är bland annat att medieprogrammet är slappt och ställer för låga krav på eleverna. Elever som gått elprogrammet tycker att de har kastat bort tre år på en utbildning som är värdelös. Och nu har Skolverket flera frågor att ställa till kommunen angående utbildningarna. Bland annat om betyg på flera kurser på elprogrammet som inte har skrivits in i betygskatalogen trots att kurserna är slutförda. Om verkligen 29 av 32 elever blivit underkända på en kurs i elprogrammet. På vilket sätt skolan anser att man lever upp till den garanterade undervisningstiden om lektioner ställts in i den stora omfattning som framförts i kritiken. Hur skolan skaffar vikarier och i vilken utsträckning det sker. Detta med anledning av kritik som framförts mot att skolan inte skaffat fram vikarier och låtit lektioner varit lärarlösa. På vilket sätt styrelsen för utbildningen försökt få tag på praktikplatser och vilken utbildning som erbjudits då skolan inte lyckats få fram praktikplatser. Senast den 21 maj ska Linköpings kommun svara på Skolverkets frågor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".