Ett nytt Sverige
1 av 3
Helene Claesson
2 av 3
Helene Claesson´och hunden Sigge på promenad i Vilbergen. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Mari Aldrev.
3 av 3
Mari Aldrev. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Östergötland

Sveriges Radio skildrar ”Ett nytt Sverige”

För att skildra vad som händer i samhället efter förra höstens flyktingvåg kommer P4 Östergötland att under två års tid följa två kvinnor i deras vardag. P4 Östergötland är en av flera lokala kanaler som deltar i Sveriges Radios dokumentära storsatsning ”Ett nytt Sverige”.

P4 Östergötlands lyssnare får återkommande möta Helene Claesson och Mari Aldrev i förmiddagsprogrammet. Båda bor i samma stadsdel i Norrköping men har skilda perspektiv på frågor om flyktingar och integration.

Mari Aldrev har öppnat sitt hem för 17-årige Alishah, en ensamkommande pojke från Afghanistan. Helen Claesson är nybliven pensionär som undrar hur resurserna ska räcka till med fler invandrare i landet.

 – Jag hoppas att lyssnarna ska vilja lära känna dessa två personer, höra hur de tänker och följa dem i deras vardag. På så vis kan förståelsen och kunskapen om olika åsikter öka, säger Lisen Elowson Tosting, P4 Östergötlands reporter som genomför dokumentären.

Satsningen är speciell med tanke på att Sveriges Radio porträtterar personerna under två års tid.

– Vi är mycket glada över möjligheten att få jobba så långsiktigt med detta högaktuella ämne som vi vet engagerar publiken. I anslutning till berättelserna planerar vi även för att ibland erbjuda fördjupad kunskap och debatter, säger Sofie Lycksell, P4 Östergötlands kanalchef.

Berättelser från de nio kanalerna samlas på en gemensam sajt: http://sverigesradio.se/ettnyttsverige

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".