69-åring misstänks för våldtäkt

En man i 70-årsåldern anhölls i natt misstänkt för att ha våldtagit en 28-årig kvinna i Motala. Förhören med mannen kommer att fortsätta under dagen. Samtidigt visar ny statistik att antalet våldtäkter ökar i länet.

Den 28-åriga kvinnan uppger att övergreppet ska ha skett i en lägenhet i centrala Motala i går kväll. Mannen, 69 år gammal, nekar till brott.

Förhören med mannen kommer att fortsätta under dagen. Han är just nu på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Samtidigt kommer ny statistik från Brottsförebyggandet rådet som visar att antalet våldtäktsanmälningar ökar i länet. 61 anmälningar gjordes under första halvåret i år, vilket är en ökning med 36 procent jämfört med första halvåret förra året.

Ökningen kan delvis bero på att lagen ändrats så att vissa fall av sexuellt utnyttjande nu bedöms som våldtäkt, tror Brottsförebyggande rådet.

Däremot minskar antalet misshandelsfall i Linköping och Motala. Men antalet ovälkomna påhälsningar i bostäder har ökat i Linköping, enligt Brottsförebyggande rådet och polisen i Östergötland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".