Motala

Räddningstjänsten bevakar husbranden i natt

Branden i ett flerfamiljshus i Motala i måndags som blossade upp igen under tisdagen var fortfarande inte helt släckt på tisdagskvällen. Räddningstjänst beslöt att åka ut till platsen under natten.

Brandmän arbetade vid huset under en och en halv timme på tisdagseftermiddagen efter larm om att eld blossat upp igen. Vid ett möte ikväll beslöt räddningstjänsten i Motala att återigen besöka brandplatsen under natten.

Ett vaktbolag håller huset under uppsikt och brandkåren har lämnat vattenslangar kvar.

Huset är en äldre träbyggnad och det är glödbränder som får fart. Det är då även en del rökutveckling som kan besvära grannar.

De flesta hyresgästerna i huset har privat hittat andra boenden tills vidare och kommunen betalar endast för ett hotellrum på grund av branden, det uppger ikväll Viktor Broomé som är Motala kommuns fastighetschef.

Ingen människa har skadats fysiskt av händelsen. Men huset räknas av räddningstjänsten som totalförstört och som vi berättat tidigare så kommer polisen inte att göra någon teknisk undersökning av brandplatsen på grund av rasrisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".