Vammarskolan
Föräldrar kräver nu svar från Valdemarsviks kommun. Foto: David Hall och TT
Valdemarsvik

Inget stopp för omorganisation på Vammarskolan

Ansvarig politiker: Ställer inte upp på kritiken mot rektorn
1:13 min

Nu svarar ansvarig politiker i Valdemarsvik på kritiken mot politiker och skolledningen på Vammarskolan sedan en lärare blev avstängd. Bland annat utlovas ett föräldramöte.

Föräldrar har skrivit brev till Göran Segergren med skarp kritik om att rektor och kommun har brustit i information och kräver ett möte. Och den borgerliga oppositionen i Valdemarsvik krävde i veckan att omorganisationen stoppas. Men den kommer att fortsätta som planerat.

– Vi måste fortsätta den här processen och när det gäller kritiken på rektor här så vill jag inte ställa upp bakom det. Vi ska inte hitta syndabockar, säger Göran Segergren (S) som är ordförande i Barn- och utbildningsutskottet.

Men han säger att man ska hålla föräldramöte efter höstlovet för att reda ut situationen med bristande information till föräldrarna.

– I den här situationen som har inträffat nu så får vi ta tag i det naturligtvis och att det görs en information från vår sida. Från politikens sida men också från skolledningens sida.

– Det är såhär att i sådana här processer så är det alltid svårt med att få informationen att fungera perfekt så att säga, det sprids rykten och det pratas här och där och informationen kommer ofta alltid försent hur välvillig man än är.

Behöver det vara så?

– Nej det behöver det inte men det är risk för att det blir så och i en sån här situation när det finns så mycket känslor och upprördhet och oro så att säga så är det ju risk att informationen kommer för sent. Det sprids massa rykten på en sån här liten ort också.

Konflikten på Vammarskolan

  • Konflikten gäller en omorganisering av lärargrupperna.
  • Den eskalerade när en lärare stängdes av från sin tjänst.
  • Läraren är nu tillbaka i tjänst men har fått en skriftlig varning.
  • Skolledningens hantering av ärendet har väckt kritik från flera håll.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".