Turbulence.
Turbulence. Foto: Privat
#Östgötahitten

Östgötahitten vecka 44: Turbulence

Turbulence - Illusion
3:58 min

Bröderna Samuel och Daniel Borén är det som står bakom uppstartandet av rockbandet Turbulence och vecka 44 blir det deras låt Illusion som får vara #Östgötahitt.

Bandet Turbulence startades upp runt 2006 av Samuel Borén och hans bror Daniel Borén. Tanken var att spela en musikstil från den melodiösa eran under 80-90-talet. Detta var också den genre som bröderna Borén själva lyssnade mycket på och växte upp med.

Letandet efter fler bandmedlemmar blev hårt men till slut hittade bandet en sångare som passade perfekt i Magnus Göransson samt keyboardisten Emil Jonson som verkligen har bidragit till Turbulence sound som en andra lead-instrumentalist och kompletterar de andra musikerna i bandet.

Turbulence har spelat mycket på lokala pubar och festivaler runtom i länet samt agerat som förband till större akter. Större delen av bandet är födda och uppväxta i Östergötland samt bor här än idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".