Stina Blackstenius.
Foto: Rickard Nilsson/TT
Fotboll

LFC visade klass både på bussen och på planen

Det var inte bara den nystripade bussen med ”Svenska mästare 2016” som talade om att Linköping är bäst i Sverige, LFC visade också mästarklass på plan i matchen borta mot Mallbacken som slutade 6-0 till LFC.

Mallbacken som i högsta grad är inblandade i bottenstriden i damallsvenskan, hade nog hoppats att Linköping skulle ha slagit av på takten, som de redan klara SM-guldvinnarna de är. Men så blev det inte. LFC visade klass och i andra halvlek gjorde Pernille Harder ett äkta hattrick.

När LFC-spelarna klev på bussen som skulle ta dem till Sunne i Värmland fick de en överraskning. Bussen var försedd med texten ”Svenska mästare 2016”. Detta var inget någon av dem visste om innan, berättar tränare Martin Sjögren för Sveriges Radio.

Nu återstår bara en enda match i årets damallsvenska, Eskilstuna tas emot hemma i Linköping. Efter den matchen kommer SM-guldmedaljörerna att firas på Linköping arena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".