Karolina Skog
Karolina Skog, miljöminister, menar att regeringen ännu inte hunnit sätta sig in i ärendet. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Östergötland

Miljöministern om uteblivna Vätternskjutningar

"Vi har inte haft tid att sätta oss in i frågan"
0:39 min

Regeringen stoppar försvarets skjutningar över Vättern. Det beskedet kom för en liten stund sedan. Det innebär att det tills vidare inte blir några skjutningar. Miljöminister Karolina Skog (MP) kommenterar beslutet så här för P4 Östergötland.

– Problemet för oss är att vi inte har haft tid att sätta oss in i ärendet. Därför har vi beslutat att inhibera ärendet. Det innebär att inga skjutningar kan äga rum den här veckan, säger Karolina Skog.

Efter regeringens beslut väljer Försvaret att inte starta sina provskjutningar över Vättern i dag. Det berättar Anders Hedman som är provplatschef på Försvarets materielverk i Karlsborg för P4 Östergötland.

Försvaret kommer under morgondagen att fatta beslut om hur de ska ställa sig till regeringens beslut om att stoppa skjutningar över Vättern. Anders Hedman som är provplatschef på Försvarets materielverk i Karlsborg säger till P4 Östergötland att försvaret respekterar regeringens beslut men att de samtidigt har ett tillstånd att skjuta över sjön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".