Karolina Skog och JAS-plan
Miljöministern Karolina Skog menar att regeringen behöver mer tid innan de kan fatta beslut. Foto: Jonas Ekströmer & Magnus Hjalmarson Neideman/TT
Östergötland

Försvarets skjutningar kan fortsätta trots regeringens nej

Miljöminister Karolina Skog: Vi behöver utreda ärendet
0:51 min

Trots regeringens nej kan skjutningarna över Vättern snart börja igen. Försvaret ser inga hinder för fortsatta skjutningar.

– Vi har tillstånd hela tiden att skjuta över Vättern. Det är viktigt att komma ihåg, säger Anders Hedman, provplatschef på Försvarets materialverk i Karlsborg.

Försvaret kommer med anledning av regeringens beslut att under morgondagen diskutera de framtida skjutningarna över Vättern. 

Vi respekterar regeringens beslut och förstår att de behöver tid att sätta sig in i ärendet. 

Men Anders Hedman ser inga hinder för att Försvaret återupptar sina skjutningar över Vättern redan under morgondagen. 

– Vi kanske skjuter med vårt luftförsvar imorgon efter att vi har haft vårt samrådsmöte, säger Anders Hedman. 

Regeringen fattade idag beslut om att avbryta försvarets skjutningar över Vättern den här veckan. Beslutet kom efter att mark- och miljödomstolen i ett yttrande sagt nej till skjutningarna och skickat ärendet vidare till regeringen. 

– För oss är problemet att vi inte har haft tid att sätta oss in i den här frågan. Vi behöver mer tid för att fatta beslut , säger miljöministern Karolina Skog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".