Östergötlands lag i TV-pucken tränar.
Sista träningen inför resan till TV-pucken i Malmö. Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Östergötland

Dyrt med TV-pucken

Jonas Svensson: Det är för att täcka alla våra utgifter
1:23 min

Just nu pågår ishockeyturneringen TV-pucken i Malmö. Föräldrar till barn som blivit uttagna i det östgötska laget måste bidra med 9 000 kronor till förbundet.

– Det är för att täcka alla våra utgifter som vi har runt laget. Det blir nästan ett helt år som man jobbar ihop med laget berättar Jonas Svensson Ordförande för ishockeyförbundet i Östergötland.

Att ishockey är en dyr sport känner de flesta till. All utrustning cupper och lägerverksamhet för barnen kostar föräldrarna tusentals kronor årligen. Men det slutar inte där.

Inför TV-pucken väljer ishockeyförbunden runt om i landet ut de mest talangfulla ungdomarna för att presentera respektive län i den årliga TV-pucken.

Men det kostar att bli utvald. I Östergötland ska varje förälder hitta sponsorer som bidrar med minst 9 000 kronor. En förälder som vi pratade med beskrev det som att gå runt och tigga pengar. Men Jonas Svensson betonar att barn inte blir uteslutna ur turneringen om deras föräldrar inte lyckas skrapa fram pengarna.

– Då får vi på förbundet ta på oss den kostnaden. Då måste vi dra ner på någonting annat kanske dra ner på en borta match eller en bussresa.

Finns det inte risk att barn eller föräldrar avstår från evenemanget för att man ser kostnaderna som ett hinder?

– Det hoppas jag inte och jag tror inte det heller säger Jonas Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".