Helena Johansson, initiativtagare till hejarklacken Lejonflocken.
Helena Johansson, initiativtagare till hejarklacken Lejonflocken. Foto: Matilda Träff/Sveriges Radio
Linköping

Lejonflocken är redo att fira SM-guldet

Helena Johansson, hejarklacken: Varje människa som blir stöttad lyfts
1:17 min

I eftermiddag blir det guldfest på Linköpings arena för att fira att LFC är svenska mästare. Hejarklacken Lejonflocken som är nystartad för säsongen kommer så klart vara på plats.

Helena Johansson, initiativtagare till klacken, säger att stödet från klacken har en liten del lagets SM-guld:

– Överhuvudtaget att vi har funnits med varje match i stort sett. Hejat på dem och verkligen visat att vi vill att de vinner. Varje människa som blir stöttad, var det än är, lyfts ju, säger Helena Johansson.

Utöver den nya klacken så är säsongens framgångar ett resultat av flerårigt jobb från spelare och tränare säger Helena Johansson. Hon hoppas att de fortsätter lika fokuserat för att fortsätta utvecklas nästa säsong.

– Och jag hoppas att de flesta stannar kvar till nästa år, det är också väldigt viktigt. Men vi fyller även på med nya härliga spelare, säger Helena Johansson. 

Och de har också mål för hur klacken ska utvecklas.

– Nummer ett är att vi vill ha en större klack. Vi vill få med folk ännu mer på läktaren och att vi nästa år ska fixa en supporterresa till en utav bortamatcherna är också ett mål som vi ska förverkliga nästa år, säger Helena Johansson. 

Och förväntningarna på sista matchen och guldfirandet är höga.

– Jag tror att vädret kommer inte spela så stor roll men jag vill säga till alla att ta på er ordentligt. Firandet kommer att bli grandiost, säger Helena Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".