Repetition inför kvällens föreställning av Annie på Kulturcentrum i Österbymo.
1 av 2
Repetition inför kvällens föreställning av Annie på Kulturcentrum i Österbymo. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Kulturcentrums ordförande Eva Godren med dottern Ebba och skådespelarna Nora Fransson (Annie) och Tilda Du Rietz.
2 av 2
Kulturcentrums ordförande Eva Godren med dottern Ebba och skådespelarna Nora Fransson (Annie) och Tilda Du Rietz. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Ydre

Annie sätter Österbymo på kartan

"Vi har haft fullsatta salonger"
3:29 min

Musikalen Annie lockar fler besökare än det finns invånare på orten. Premiären var för en knapp månad sedan och platserna i Kulturcentrum i Österbymo är redan fullbokade fram till finalen.

Annie spelas i Österbymos kulturcentrum i Ydre kommun under hösten, en kommun där det bor en bit över 3000 invånare. Antalet besökare på musikalen uppskattas bli fler än så.

Efter att delar av ensemblen gästat studion inför premiären valde P4 Östergötland att göra ett återbesök på plats, ungefär halvvägs in i spelsäsongen.

Hittills har det 250 platserna i salongen varit upptagna och kommer att vara så även de resterande elva föreställningarna.

Jag trodde det skulle gå bra för Annie är en så bra musikal, säger "Annie", alias Nora Fransson.

Kulturcentrums ordförande Eva Godrén tycker att kommunen ska vara stolta eftersom "Annie" satt Ydre på kartan. Att det är många tillresta besökare märks inför varje föreställning: 

Det är många olika dialekter man hör i foajén, tillägger Eva Godrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".