ÅFF:s klubbmärke
Åtvidabergs klubbmärke. Foto: Nicklas Pettersson/P4 Östergötland
Fotboll

Skyttekungen nöjd med säsongen

ÅFF:s Shkodran Maholli: Vilka grabbar alltså
2:02 min

Åtvidaberg slutade på sjätte plats i tabellen genom att besegra Ängelholm med 4-1. För Shkodran Maholli blev det tre fantastiska mål och därmed vann han skytteligan i superettan.

– Jag har lovat tre mål nu på sistone och så blev det tre mål. Innan säsongen lovade jag att vinna skytteligan. Det blev tight men till slut lyckades jag med det, säger Shkodran Maholli i ÅFF efter matchen.

Det första innebar att ÅFF tog ledningen med 2-1 och det var en fullträff med vänsterfoten i det bortre krysset. Efter det andra var han uppe i delad skyttetopp och stämningen höjdes på det kylslagna Kopparvallen.

Det tredje målet var magiskt. Det kändes nästan som att det var förutbestämt att det skulle bli Shkodrans eftermiddag.  

– Jag nickade och jag trodde att den skulle gå utanför. Men bollen tog på målvaktens fot och så gick den in ändå.

Det innebar att Shkodran kunde summera säsongen med ett leende. Han vann skytteligan med 15 mål och var nöjd med såväl säsongen och prestationen av spelarna i laget.

– Vilka grabbar alltså. Varenda en som har kommit hit har bjudit på sig själv. Tillsammans har vi blivit starka och det har märkts på planen.

Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".