Lena Sjöman
Lena Sjöman ska röja skog utanför Åtvidaberg. Hon drabbades av helgens strömavbrott. Foto: Mathias Lindholm/Sveriges Radio
Östergötland

Fortsatt strömlöst i många hushåll efter helgens snö

0:24 min

Ett hundratal hushåll i Kinda och Ydre är strömlösa. Helgens snömängder har gjort att många träd faller över elledningarna.

– Vi har varit förskonade från allvarligare olyckor i helgen men det har varit många avåkningar från vägarna, säger Staffan Waldau, insatsledare på räddningstjänsten i Kinda.

De södra delarna av länet i Kinda och Ydre kommun drabbades hårdast av de stora snömängder som kom i helgen. Under helgen var runt tusen hushåll strömlösa. En av de drabbade var Lena Sjöman i Hycklinge.

– Det var rätt obehagligt igårnatt när det var strömlöst, säger Lena Sjöman.

Lena Sjöman jobbar med skogsbruk och fick röja bort stora mängder träd för att kunna ta sig in i skogen. Även räddningstjänsten har fått rensa vägar.

– Det har legat träd över vägarna på många ställen, säger Staffan Waldau, insatsledare på räddningstjänsten.

Under måndagmorgonen har många av de strömlösa fått tillbaka strömmen men fortfarande har ett hundratal ingen ström. Framförallt är boende i Kinda kommun drabbade av avbrottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista