Lasse Carlberg, tankbilsförare, i bilkö på E4/E20 norrgående vid Västberga
1 av 2
Här stod Lasse många långa timmar, helt still med sin tankbil. Foto: Lasse Carlberg
Lasses egen bil när arbetsdagen var slut
2 av 2
Lasses egen bil när arbetsdagen väl var slut Foto: Lasse Carlberg
Snökaoset i Stockholm

Lasse satt i tankbilen i nästan ett dygn

"Jag roade mig med att skriva på Facebook"
2:41 min

Tankbilsföraren Lasse Carlberg från Norrköping fick en oväntat lång arbetsdag på onsdagen - totalt 23,5 timmar. Hälften av tiden spenderade han i en helt stillastående i bilkö.

Lasse Carlberg började sitt skift klockan 05.00 på onsdagen. Men först på torsdag morgon vid 04:30 kom han fram till sin slutdestination Frihamnen i Stockholm.

– Vid Kungens kurva började det ta i och gå trögt. Vid Västberga blev jag stående i några timmar och sen rullade det 200 meter ungefär. Där blev jag stående i drygt sex timmar, säger Lasse.

I sammanlagt 11 timmar stod han blixt stilla med sin tankbil på grund av snökaoset som lamslog trafiken i hela Stockholmsområdet.

– Jag roade mig med att skriva lite på Facebook och skrev att det vore perfekt om det kom en foodtruck. Bara ett par minuter efter kom ett par tjejer med korgar och delade ut dricka och mat.

– Änglar helt enkelt, sammanfattar Lasse.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".