Ny organisation får kritik

Att ersätta Norrköpings kommundelsnämnder med åtta geografiska fullmäktigeberedningar och fyra medborgarkontor är en fullständigt otillräcklig förändring, det säger Ann-Britt Johansson, socialdemokratisk ordförande för Östra kommundelsnämnden med anledning av förslaget till kommunal organisation i Norrköping från och med nästa årsskifte.
Det nya förslaget innebär ingen förändring värd namnet, anser Ann-Britt Johansson och hon efterlyser nytänkande. Hon föreslår bland annat en beredning i innerstaden där man arbetar aktivt med frågor kring ungdomsdemokrati. Och det nygamla förslaget om att lokala samverkansråd ska ge beredningarna kontakt med näringsliv, föreningar och medborgare ifrågasätter hon och undrar om någon vill lägga ner tid på samråd med politiker utan någon makt. Förslaget gör henne pessimistisk och hon är rädd för att den lokala demokratin kommer att minska och hon kan inte själv tänka sig att delta aktivt i den nya organisationen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".