Gebro Togan
Östergötland

Gebro lär oss mer om choklad på Chokladens dag

"Choklad för mig är extra njutning tillsammans med rätt partner"
1:29 min

Idag den 11 november är det Chokladens dag och choklad- och kaffeexperten Gebro Togan firar genom att lära oss mer om denna minst sagt populära produkt.

– Kaffe och choklad är en bra kombination, men tänk på att hitta rätt balans så det inte blir för bittert tillsammans, förklarar Gebro.

I kakaofrukten hittar man kakaobönorna som i sin tur separeras i kakaomassa och kakaosmör. Därefter balanserar man vilken styrka man vill ha på den slutliga chokladprodukten.

– I exempelvis vit choklad är det kakaosmör som man blandar med vanilj, socker och mjölk. Den passar bättre till själen än för det nyttiga, säger Gebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".