Polisens sambandscentral. Foto: Patrik Annerud/P4 Gotland Sveriges Radio
Arkivbild: Patrik Annerud/P4 Gotland Sveriges Radio

Facket kritisk till misslyckade rekryteringar

Martin Ulvenhag: Det är att det är en jobbig situation.
1:16 min

Polisförbundet är kritisk till den misslyckade rekryteringen av civilanställda till den nya regionledningscentralen, och att den nu bemannas med poliser i stället.

– Bara att du har utbildningen så blir du anspråkstagen även om det var tio å sedan du satt där, säger, Martin Ulvenhag är ordförande för polisförbundet i regionen.

Polisledningen anställde 15 personer och de fick en lång utbildning för att kunna jobba som operatör på polisledningscentralen i Linköping.

Men efter avslutad utbildning vara det bara fyra som började jobba. En del blev inte godkända, andra hoppade av och några bytte jobb på grund av de låga lönerna och en tuffa arbetsmiljö, och nu måste hela processen göras om.

– Det är inget bra att lägga pengar på något som i slutändan inte blir något, säger Ulvenhag.

Det har lett till stor personalbrist på kommunikationscentralen. Många poliser som slutat på kommunikationscentralen för länge sedan tvingas nu tillbaka till sina gamla tjänster.

Men det har inte räckt, arbetsbördan är fortfarande för hög säger Martin Ulvenhag.

– Det jag får nu det är att det är en jobbig situation och den ska inte bli jobbigare tycker jag. Vi måste få till en lösning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".