Målvakten Linköping Henrik Qvist
Målvakten Linköping Henrik Qvist Foto: Kim Hellström
Innebandy

Sjunde raka matchen med poäng

"Känns surt på något sätt"
3:02 min

Linköpings innebandyherrar har nu tagit poäng i sju raka matcher i Svenska superligan i innebandy. Ikväll blev det en poäng mot Mullsjö på hemmaplan.

En jämn match på förhand med hemmalaget Linköping på åttonde plats i tabellen och bortalaget Mullsjö med en poäng mer på en sjunde plats. Lagen hade också båda tagit poäng i de sex senaste matcherna, vilket var något som också talade för en jämn match.

– Känns som att vi kommer ut bättre än Mullsjö, ligger på rejält men lyckas bara göra 1-0. Men sen lyckas de göra två och leder med 2-1 efter första och det känns ganska konstigt. Sen så är det väl en ganska jämn andraperiod känns det som. Sen tar vi över helt i tredje och tillslut får vi lite flyt i powerplay och sätter 2-2 i alla fall och det är väl alltid något, men det känns surt på något sätt, säger Martin Karlsson i hemmalaget.

Karlsson som inför matchen hade gjort sju mål på de tre senaste matcherna och var i riktig bra form. Dock blev det inga mål för honom i kvällens match, men det var inte för att han inte försökte.

– Det första läget då får jag ett jättebra inspel av Milan (Tomasik) från kanten och drar målvakten och gör allting rätt, men ska pilla in den men den tar på spetsen av bladet och studsar till. Det andra kommer vi i en två mot etta, jag och Gurra (Fritzell) och han lägger över den, men lägger den lite bakom mig så jag får hämta bollen bakom och får inte en ren träff och den smiter väl en millimeter utanför stolpen, säger Karlsson om de missade chanserna.

Hemmalaget tog ändå poäng, vilket de gjort i de senaste sju matcherna nu. Något som inte var det samma efter de första sju omgångarna, då hade de bara fyra inspelade poäng. Nu har laget tagit 14 poäng på de senaste sju matcherna, en klar förbättring.

– Klart det är viktigt, det är jobbigt att spela okej och inte få några poäng, nu har vi ju spelat okej och fått poäng och bra stundtals. Jag tycker inte vi får så mycket panik när vi ligger under utan det får ta den tid det tar. Vi jobbar oss in i matcherna och har bra tålamod. Målen kommer ju, så är det, men vi har ju satt defensiven och det är ju nyckeln hitintills i alla fall, säger en nöjd Karlsson.

Nästa match innan landslagsuppehållet är redan på söndag hemma mot AIK där det finns revansch att utkräva efter en plattmatch i första omgången av Linköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".