I går seger men i dag örlust mot Brynäs.
I går seger men i dag örlust mot Brynäs. Foto: Mats Åstrand/TT
Ishockey

LHC utspelat av Brynäs

Tränare Dan Tagnes: Vi spelade med huvudet under armen
2:44 min

När Brynäs spelade ut Linköping i returmötet på fredagskvällen (4-1) stod tvillingarna Westerholm i Brynäs tillsammans för det mesta och bästa på isen.

Pathrik och Ponthus Westerholm är inne på sin tredje säsong i SHL och Brynäs. Den första blev lite av en besvikelse för dem som väntat sig att bröderna skulle dra in poäng i samma takt som de hade gjort i hockeyallsvenskan.

Det gick bättre andra säsongen - framför allt för Pathrik - som då slutade fyra i Brynäs interna poängliga under grundserien med 33 poäng (7+26) och fick debutera i Tre Kronor samtidigt som Ponthus gjorde arton poäng (9+9) lite mer i skymundan.

Nu älskar bröderna att slå varandra, så självklart tog Ponthus upp jakten.

I höst har han lyst klarast - samtidigt som Pathrik har kunnat gå lite under radarn.

Den här säsongen har Brynäs tränarteam dessutom särat på tvillingarna i flera matcher, trots att de helst spelar tillsammans

Men mot Linköping fick Westerholmarna spela ihop och då inledde Pathrik målskyttet redan efter två minuter då han - framspelad av Jonathan Pudas och brorsan Ponthus - smällde in 1-0 med ett direktskott i power play.

Drygt fem minuter senare bröt Lucas Carlsson ett slarvigt Linköpingsuppspel, petade pucken till Ponthus som efter en liten sväng dundrade upp pucken i bortre krysset (2-0)

I andra perioden bjöds publiken på en riktig tvillingdelikatess.

Ponthus tog upp pucken längs högerkanten, gjorde en 360 graders snurr och lämnade över pucken till Pathrik som efter ett par skär skickade in 4-0 med ett slagskott.

Pathrik hann även jubla över ett hattrick halvvägs in i matchen.

Men pucken var aldrig inne utan tog i insidan av stolpen innan den flög ut och blockerades av Jacob Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".