Linköping möter Luleå
Linköping möter Luleå Foto: Rickard Jansson/Sveriges Radio
SDHL/Ishockey

LHC föll mot mästarna

"De var lite bättre än oss helt enkelt"
2:36 min

Repris på förra årets final i damernas hockeyliga mellan Linköping och Luleå. En match som Luleå var det starkaste laget i, precis som i fjolårsfinalen.

 

Matchen började dock bäst för hemmalaget som gjorde 1-0 efter slarv i ett Luleå uppspel efter bara lite drygt en minut av matchen. Glädjen var dock kortvarig för hemmalaget som bara fem minuter senare fann sig själva i ett underläge med 1-3 i matchen istället.

– Vi får in ett tidigt mål, det är skönt men vi kanske blir lite bekväma av oss, jag vet inte riktigt. Vi var helt enkelt strået mindre vassare. De var lite bättre än oss idag, säger målvakten för dagen i hemmalaget Lisa Nordlöf.

1-3 blev innan första perioden vara slut också reducerat till 2-3. Sedan var det Linköping som försökte trycka på i den andra perioden, men inte riktigt fick dit de lägen som skapades. Den andra perioden slutade 0-0, dock var skottstatistiken till skillnad från i den första perioden till hemmalagets fördel med 16 skott mot elva.

Den tredje perioden tillhörde dock bortalaget, men hemmalaget fick ändå in en kvittering med cirka nio minuter kvar att spela. Men det tog inte ens en minut innan det var ledning för bortalaget igen med 4-3. Sedan kunder inte Linköping riktigt skapa lägen för att kvittera och bortalaget gjorde istället 3-5 och till sist 3-6 i öppen kasse.

Lisa Nordlöf som för dagen stod i hemmakassen har fått vakta den i de flesta matcherna denna säsong, trotts sina blotta 17 år. Detta på grund av en skada på den mer rutinerade Florence Schelling.

– Hon har tio år mer erfarenhet än mig så när hon kommer tillbaka så är det stor sannolikhet att hon kommer att spela igen. Men jag gör mitt jobb så gått jag kan liksom och jag kämpar mitt bästa varenda match och varenda träning, säger Nordlöf.

Nästa matchhelg för Linköping inleds mot Brynäs på hemmaplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".