mats johansson
Regionstyrelsens ordförande Mats Johansson på dagens möte av regionrullmäktige. Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Östergötland

Trots besparingar – regionen ska inte dra ned på personal

Mats Johansson: "Det får stå för vänsterpartiet"
1:00 min

De kommande besparingarna inom regionen kommer inte betyda att det blir personalneddragningar. Det menar regionstyrelsens ordförande Mats Johansson.

Ett befarat ekonomiskt underskott gör att de styrande partierna i Region Östergötland vill spara mer än 450 miljoner kronor i vården.

Vänsterpartiet som är i opposition menar att det kommer att innebära stora personalneddragningar.

I den finansplan som den styrande majoriteten presenterat nämner politikerna också att det krävs en dämpad lönekostnadsutveckling och en volymminskning.

Men socialdemokraten och regionstyrelsens ordförande Mats Johansson säger att det inte rör sig om personalneddragningar.

– Det får stå för vänsterpartiet. Vi har idag visat att vi genom ett utvecklingsarbete kan nå det här ekonomiska målet, säger Mats Johansson.

Regionstyrelsens ordförande Mats Johansson nämner istället att verksamheten kommer att omorganiseras.

– Vi ska använda våra medarbetares kompetens på rätt sätt. Organisationsförändringarna kommer också att ge bättre kvalitet på vården, säger Mats Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".