Gusum
1 av 2
68-åringen bodde i Gusum. Foto: Rosmari Karlsson / Sveriges Radio
Anders Selevik, polisen Norrköping. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
2 av 2
Anders Selevik, polisen Norrköping. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Valdemarsvik

Nya sökningar efter försvunnen man

"Kriminalsökhundar har tittat på platser vi fått tips om"
1:21 min

Polisen har återupptagit sökandet i trakterna kring Valdemarsvik efter den 68-årige man som varit spårlöst försvunnen från sitt hem i Gusum sedan i våras.

– Nu har vi återupptagit för att jobba vidare med det här ärendet och tittar på olika platser för att söka efter honom. Vi har bland annat kriminalsökshundar som har varit och tittat på olika platser där vi har fått tips om att han möjligen kan ha rört sig, säger kriminalinspektör Anders Selevik som är samordnare i ärendet hos polisen.

Polisen förhör även flera personer i ärendet.

– Vi håller förhör nu också. Det är då med folk som har gjort iakttagelser.

Den 68-årige försvunne mannen har sitt hem i Gusum men brukade även vistas i Söderköping och Valdemarsvik enligt polisen. En yngre man satt en kortare tid i somras anhållen, misstänkt för människorov. Han är nu frisläppt men han är inte avförd från utredningen, säger Anders Selevik.

– Den personen har misstankarna inte avskrivits på i nuläget, nej.

Den försvunne 68-åringens bankkort har inte rörts sedan han försvann. Han är helt enkelt bara borta och polisen tror inte han försvunnit frivilligt. Anders Selevik tycker att det är ett märkligt fall.

– Jag tycker att det är konstigt, omständigheterna kring det här försvinnandet. Och jag tror att det kan finnas de som har någon slags information. Och de vill jag hemskt gärna att de hör av sig till polisen så att vi kan få klarhet i vad som har hänt den här personen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".