Mathis Olimb
Linköpings Mathis Olimb fälls för tacklingen i matchen mot Rögle där han tryckte upp klubben mot halsen på en motståndare. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Linköping

Mathis Olimb stängs av i flera matcher efter tackling

Norrmannen Mathis Olimb i Linköpings HC stängs av i tre matcher. Det efter att han tacklat en motspelare mot halsen i matchen mot Rögle.

Discpiplinnämnden bestämde idag hur länge Linköpings hockeyspelare Mathis Olimb ska stängas av. Det efter att Mathis Olimb satte upp en klubba mot halsen på en Röglespelare i samband med en tackling.

Straffet för Mathis Olimb är tre matcher. Det beslutade disciplinnämnden i dag. I mitten av tredje perioden satte Mathis Olimb upp sin klubba i halsen på en Röglespelare i samband med en tackling.

Mathis Olimb fälls för checking to the head i gårdagens elitseriematch mellan Linköping och Rögle och förutom avstängningen tilldelas han böter på 21 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".