Lars Stjernkvist (S) på politiskt möte ute i julruschen i en galleria.
Lars Stjernkvist (S) på politiskt möte ute i julhandeln på lördagen. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Norrköping

Norrköping fortsätter säga nej

"Vi tål att diskutera den typen av svåra frågor i det här länet"
1:26 min

Diskussionen är igång kring hur länets kommuner ska fördela flyktingåtagandet nästa år. Och Norrköpings politiska ledning fortsätter säga nej till att ta emot flyktingar nästa år.

Åtminstone inte fler än de som kommer på egen hand utan att vara anvisade till kommunen av Migrationsverket.

1 317 personer ska Östergötland ta emot, av dem säger Norrköping att de inte ska ta emot någon eftersom de redan har tagit emot många som har kommit självmant utan att vara anvisade.

Igår möttes företrädare för länets kommuner hos landshövdingen i Linköping för att diskutera det här. Och ingen sa direkt att Norrköping gör fel, säger kommunalrådet Lars Stjernkvist (S) från Norrköping.

– Nej, det är egentligen ingen som säger "fel" och diskussionen kommer att fortsätta, säger han och efterlyser ett mer rättvist mottagande i länet.

– Vi har ett så pass bra samarbete i det här länet att vi tål att diskutera den typen av svåra frågor, säger Lars Stjernkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".