Räv
Räven är fullt frisk men har troligen blivit matad tidigare vilket gjort den oskygg. Bilden är en arkivbild på en annan räv. Foto: Ludvig Ahl/Elfsborgs Läns Allehanda
Linköping

Räv attackerade kvinna i Ljungsbro

En framfusig räv har attackerat flera människor i Linköping den senaste tiden. Nu ska kommunens jägare försöka skjuta räven.

En kvinna i Ljungsbro utanför Linköping attackerades av en räv när hon var på väg till jobbet under morgonen. Enligt polisen är det inte första gången en räv attackerar människor på orten. 

– Det finns åtminstone tre tidigare liknande fall. Även barn har träffat på och blivit påhoppade av räven, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson. 

Kvinnan som attackerades i morse lyckades knuffa undan räven, som siktade mot hennes bröstkorg.

Enligt polisen ska den misstänkta räven vara frisk och i fin form, och man tror att det framfusiga beteendet har att göra med att någon tidigare matat räven vilket fått den att tappa respekt för människor.

Nu har räven blivit ett fall för kommunjägaren, efter beslut av polis.

– Räven är välkänd av kommunjägaren, säger Thomas Agnevik. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".