axel schylström
Axel Schylström komemr att delta i nästa års Melodifestival. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Norrköping

"Viktigt för mig att vara med och skriva låten"

Axel Schylström börjar redan uppladdningen
3:45 min

Axel Schylström från Norrköping får bland annat tävla mot den tidigare Eurovisionvinnaren Loreen i Melodifestivalen nästa år. Trots det har han stor tilltro till sitt eget nummer.

– Att Loreen skulle vara med blev en bomb. Det är klart att hon blir en vinnarkandidat. Men det är det flera som är, säger Axel Schylström.

Veteranerna trängs med nykomlingarna i nästa års Melodifestival. Totalt 13 debutanter deltar.

En av dem är den 24-åriga Axel Schylström från Norrköping. Axel Schylström deltog förra året i Idol och slutade då på en fjärdeplats. Nu deltar han i Melodifestivalen med en låt han själv varit med och skrivit.

– Många trodde att jag skulle delta med en ballad men låten är faktiskt en låt med högre tempo. Det är pop som möter house, säger

Låten heter "När ingen ser" och Axel Schylström är en av låtskrivarna som varit med och bidragit till låten.

– Det var viktigt för mig att vara med och skriva låten. Som idoldeltagare blir man känd för covers. Jag ville visa att jag kan komponera själv, säger Axel Schylström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".