Bilar från räddningstjänsten och polisen.
Räddningstjänsten kunde förhindra att branden spred sig från restaurangköket. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Linköping

Brand i restaurang misstänks vara anlagd

Polisen Anneli Jonsson Hammo: "Det fanns spridningsrisk"
0:46 min

Det brann inatt i en restaurang i ett flerbostadshus i Linköping. Polisen misstänker att någon kastat in ett brinnande föremål i huset.

Räddningstjänsten larmades efter midnatt till Platensgatan i Linköping. Det brann i köket till en restaurang. En ruta hade blivit krossad och polisen misstänker att någon eller några kastat in ett brinnande föremål i byggnaden.

– Det var tur att en boende snabbt slog larm. Annars hade branden kunnat sluta mycket värre, säger Håkan Jonsson, inre befäl på räddningstjänsten i Östra Götaland.

Restaurangen ligger i ett hus med flera lägenheter. Polisen rubricerar därför händelsen som mordbrand. Under dagen kommer en teknisk undersökning att genomföras på platsen.

– Det fanns spridningsrisk till fastigheten där det bor människor. Det gör att vi rubricerar det som mordbrand, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl på polisen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".