Kan vara spår av en varg i snön.
1 av 2
Länsstyrelsens spårare utesluter inte att spåren kan tillhöra en varg. Foto: Sveriges Radio
Möjliga vargspår två stycken i snö.
2 av 2
Spåren har setts vid Ekängen utanför Linköping. Foto: Sveriges Radio
Linköping

Möjliga vargspår sedda i Ekängen

Tassavtryck från vad som kan vara en varg har setts på åkrar i Linköping. Länsstyrelsens viltspårare utesluter inte att det rör sig om varg.

En person som var ute på promenad i helgen längs åkerkanter utanför Ekängen någon mil från Linköping, lade märke till några flera hundra meter raka spår i snön med tydliga tassavtryck från ett större djur.

Enligt länsstyrelsens spårare som tagit del av bilder på tassavtrycken, så utesluter man inte att det kan röra sig om en varg. 

Spåren löpte längs två åkerkanter, utan avbrott, invid ett skogsområde utanför bebyggelse. Enligt länsstyrelsens djurspårare så är tassavtrycken i storlek för varg. Medan avståndet mellan avtrycken är något för kort för att vara varg. 

"Tassavtrycket är från en hund eller en varg. På bild 1517 ser vi en baktass till vänster och en framtass till höger. Det är 55 cm mellan avtrycken. Troligtvis har djuret rört sig i galopp. Galopp talar för hund men varg kan inte uteslutas", skriver spårarna.

I området finns mycket vilt av olika slag men där rör sig även motionärer, ryttare och hundägare på långpromenad i naturen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".