Linköpings Gabriel Carlsson under måndagskvällens SHL-match mellan Malmö Redhawks och Linköping i Malmö Arena.
Foto: Björn Lindgren/TT
SHL

Svag inledning fällde Linköping i Blekinge

Sebastian Karlsson, LHC: Vi borde fått bättre utdelning
1:53 min

Karlskrona vann SHL-mötet med 3-1 mot Linköping.

Matcher i Malmö, Göteborg, Karlskrona och Jönköping inom loppet av sex dagar gör att Linköping verkligen är ute och reser just nu. SHL-seger med 3-2 i Malmö i måndags följt av en klar 0-4-förlust i första CHL-kvartsfinalen av två mot Frölunda dagen efter innebar blandad kompott i resväskan när man angjorde Karlskrona.

Under den inledande perioden såg Linköping ut att känna sig hemma på bortaisen men på resultattavlan var laget ute och reste. Östgötarnas utspelning av Karlskrona var stundtals total men ändå var hemmalaget i tvåmålsledning när 20 minuter spelats. Joel Kellman satte ettan i powerplay och strax innan paussignalen fick Mattias Guter på ett välriktat slagskott som resulterade.

Trots kontrasten mellan matchbilden och resultattavlan i första paus visade Linköping fortsatt kraft och ganska snart fick man lön för mödan. Karlskrona hann inte med vid en snabb spelvändning och Niklas Fogström avslutade det strålande anfallet genom att spela in pucken bakom målvakten Johan Holmqvist som ställdes inför en omöjlig sidledsförflyttning.

Under resten av vägen fram till andra paus fick de få åskådarna, 3 255 innebar nytt bottenrekord i Karlskronas arena denna säsong, en öppnare matchbild uppspelad framför sig. Men Fogströms mål blev periodens enda.

2-1 innebar att det var Linköping som behövde jaga mål. Ett Linköping som spelade sin tredje tuffa bortamatch på fyra dagar. Laget kämpade för att utjämna men den här kvällen gick det inte vägen. Niklas Arell satte 3-1 i tom kasse och Karlskrona passerade åter Linköping i tabellen och visar att man vill fortsätta vara med och leka med de större lagen i SHL.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".