Mathias Lagerman brandman och klubbordförande för Kommunal Östra Götaland Foto: Tahir Yousef P4 Östergötland/Sveriges Radio
1 av 2
Mathias Lagerman brandman och klubbordförande för Kommunal Östra Götaland Foto: Tahir Yousef P4 Östergötland/Sveriges Radio
Östergötland

Facket: Ledningen för RTÖG tar inte problemen på allvar

"Ett nytt arbetsmiljöarbete är inte ett alternativ"
1:47 min

Det är inte ett alternativ med ett nytt arbetsmiljöarbete inom räddningstjänsten. Medlemmarna förväntar sig att ledningen tar problemen på större allvar. Det säger Kommunals klubbordförande Mathias Lagerman.

De anställda inom Räddningstjänsten Östra Götaland har under en längre tid uttryckt missnöje med arbetsmiljön och riktat krav på avgång för ledningen.

Nu har direktionen gett förbundsdirektören Håkan Dahm uppdraget att ta fram en ny handlingsplan för ett fördjupat arbetsmiljöarbete. Det kritiserar Kommunal.

– Det är en stor förvåning att det blir ett nytt arbetsmiljöarbete. Det är ju något man prövat tidigare utan resultat, säger Mathias Lagerman, lokal klubbordförande för Kommunal.  

Enligt Kommunal har inte ledningen för Räddningstjänsten tagit till sig de anställdas åsikter tillräckligt mycket.

– Nu råder en uppgiven stämning på arbetsplatsen. Det känns som att ledningen inte tar problemen på allvar, säger klubbordföranden Mathias Lagerman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".