Brand Navestad
Brand Navestad Foto: Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Norrköping

Branden i sporthallen kan vara anlagd

Lars-Göran Nilsryd, vakthavande vid polisen: De hörde en kraftig smäll och kände röklukt
1:04 min

Branden i sporthallen i Navestad är fortfarande inte under kontroll.

Ett 20-tal brandmän arbetar på platsen och enligt räddningstjänsten Östra Götaland är större delen av branden släckt nu men det finns fortfarande kvar en risk för att byggnaden ska bli totalförstörd.

Det var vid 15-tiden som larmet om branden i sporthallen kom. Enligt polisen var det ett sällskap på fem vuxna och åtta barn som larmade.

– De var inne i lokalen och hörde en kraftig smäll och sen kände de röklukt, säger Lars-Göran Nilsryd vakthavande vid polisen region Öst.

Enligt polisen hittade räddningstjänsten ett krossat fönster i lokalen och det finns misstankar om att branden är anlagd.

– Vår teori i nuläget är att något har kastats in genom det här fönstret och orsakat en brand inne i byggnaden, säger Lars-Göran Nilsryd.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om mistänkt mordbrand och spärra av platsen. Under morgondagen kommer en teknisk undersökning att genomföras för att hitta en brandorsak.

Ingen person har kommit till skada i branden och det finns ingen spridningsrisk men det är fortfarande rök från brandplatsen över Navestad. Den ska enligt räddningstjänsten inte vara farlig att andas in men den kan kännas obehaglig.

– Upplever man obehag av lukten ska man gå in och stänga fönster och ventilation, säger Ulf Kron vid räddningstjänsten Östra Götaland till P4 Östergötland.

Representanter från skola och fritidsgårdsverksamheten i området finns på platsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".