Handboll, RP, Eskilstuna
Avkast mellan RP IF dam och Eskilstuna Guif dam Foto: Alexander Rudensten/Sverigesradio
Handboll

Orken räckte inte till för RP:s handbollsdamer

"Vi orkar inte hålla uppe fokus hela vägen"
2:00 min

Botten mot toppen i Linköpings sporthall och toppen vann förväntat och komfortabelt efter en jämn första halvlek med 17-27.

Topplaget Eskilstuna var på besök i Linköping sporthall för att möta bottenlaget RP. Den första halvleken speglade inte det tabelläget, då det var hemmalaget som spelade bra och lyckades dessutom stoppa upp bortalaget på ett bra sätt i försvaret. Halvleken slutade således med ledning för hemmalaget med 11-8.

– Jag tycker vi gör en jättebra första halvlek och lyckas verkligen både bakåt och framåt och inställningen är liksom på topp. Men sen händer det något i andra och vi orkar liksom inte riktigt hålla uppe fokus hela vägen tycker jag, säger Elin Sjöbrink i hemmalaget besviket.

Sjöbrink som bidrog med hela tio mål av hemmalagets 17, men det räckte inte hela vägen. Eftersom bortalaget inledde andra halvlek med en superfart och fick ett antal mål gjorda först och sedan också en utvisning med sig. Det ledde till att ställningen var 12-14 efter drygt sex minuter av andra halvlek.

Orken och viljan fanns inte riktigt i hemmalaget efter en stunds spel i andra halvlek och det ledde till att siffrorna drog iväg. De stora siffrorna bidrar också till att hemmalaget tyvärr är nere under strecket igen under juluppehållet. Träna ännu hårdare är receptet som hemmalagets Sjöbrink ger sig själv och laget till läxa under uppehållet.

Nästa match för RP:s damer är den sjunde januari hemma i sporthallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".