Pappa till mördad son fick rasistbrev

Pappan till den mördade åttaåringen i Linköping, har fått brev med rasisitiska symboler skickade till sig i utrikesdepartementets kuvert.

- Polisen ser inget skäl till att misstänka att breven är skickade från någon på UD, säger Nils Ahlberg, kriminalinspektör på Linköpingspolisen.

Breven som ska ha innehållit rasistiska symboler ska nu undersökas för att säkra fingeravtryck och DNA, men Nils Ahlberg säger att polisen inte ser någon koppling mellan dubbelmördaren i Linköping och breven.

- Vid de undersökningar som gjorts har vi inte funnit ngot samband mellan mördaden och den som skickat breven, säger Ahlberg.

Det var en tidig morgon i oktober förra året som den åttaåriga pojken och en 56-årig kvinna mördades på öppen gata i centrala Linköping. Polisen har fortfarande ingen misstänkt.

Nils Ahlberg menar att det rasistiska brevet inte riktar sig specifikt till just den här familjen, men han känner sig illa berörd av det som hänt.

- Jag tycker det är fruktansvärt dåligt. Jag hoppas folk har bättre förstånd än att göra så här mot en redan utsatt familj.